SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs Sanayi Sitesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Demir, esnafın sorunlarını dinlediği toplantıda, Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınma sürecini anlattı.

Sanayi sitesi için TOKİ'nin talep formları hazırladığına işaret eden Demir, "Bir hafta içinde elimizde olacağını tahmin ediyoruz. Sözleşmeyi yapınca hemen ilana çıkıp resmi talepleri alacağız. Blokları belirledik. Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki esnaf ile görüşmeye başlayacağız." dedi.

Mobilyacılarla ilgili de bir çalışma yapacaklarını dile getiren Demir, "Mahmutlu sapağının orada daha önce başlayan bir kamulaştırma işlemi vardı. Biz o kamulaştırma çalışmasını devam ettiriyoruz. 600 dönümlük alan oluşturarak mobilyacı esnafımızı oraya taşımak istiyoruz. Ancak mobilyacı esnafımızdan bize herhangi bir müracaat gelmedi. Sektör bunu talep etmeden, dilde söyleyip de kalpte olmayınca olmuyor ama biz her ihtimale karşı bu çalışmayı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

OSB ile küçük sanayi arasındaki sanayi esnafı için Samsun'da yeni bir projelendirmeye ihtiyaç olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Esnaf bir mülk edinmeye, kendine ait bir yer edinmeye kalksa şu anda yok. Normal imarlı bir yerden yer almaya kalksanız sanayi imarı olmadığı için orada da zorluk yaşanıyor. Bu konuda büyük sıkıntı yaşanıyor. Bunların hepsini çözeceğiz. Sanayi alanlarına revize planlar yapacağız. İddia ediyorum, buralar Karadeniz'in en kıymetli yeri, kalbi olacak. Gülsan'ı dönüştüreceğiz. Yeni sanayi olduğu gibi kalacak. Toybelen'e gitme talebi olan esnaf var ise onlarla da görüşme yapacağız ama önce Gülsan esnafının görüşmelerini bitireceğiz."