ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Biz kent konseylerimizin alacağı kararları önemsiyoruz" dedi.

Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’le birlikte Dönerçeşme Meydanı’nda Ünye Belediyesi’ne ait binada hizmet veren Ünye Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cerrahoğlu ve Kent Konseyi üyelerini ziyaret etti. 

Kent konseylerinin önemine vurgu yapan Yılmaz, “Biz kent konseylerimizin alacağı kararları önemsiyoruz. Burada asıl olan ilçemizin, çevremizin gelişmesi, buna yönelik attığınız her adım bizim destekleyeceğimiz adımdır. Sivil toplum örgütü olarak güçlü olunması da bizim istediğimiz, talep ettiğimiz bir durum. Güçlü bir kent konseyi önemlidir" diye konuştu.

“Faaliyet alanları ve yerel yönetimlere katkısı daha inisiyatifli ve en önde giden kent konseylerimizden biri Ünye’dir.  Fatsa, Altınordu gibi bazı ilçelerimizde henüz kent konseyi kurulmadı" diyen Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 “Sosyal politikalar başta olmak üzere sivil inisiyatif kurumu olarak sizin bence biraz daha hissedilir, şehrin dokusuna nüfus edebilecek kararlarda etkin olmanız gerekir. Her şey siyaset ile çözülecek diye bir kural yok, toplumun istediği bu. Sivil toplum örgütleri olarak sizler kanaat önderisiniz. Ben çok önemsiyorum bu durumu."