TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde devam eden kar ve buzla mücadele çalışmalarının özelikle yüksek ilçelerde aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

Temizleme çalışmalarının hazırlanan kar eylem planı doğrultusunda ilçe belediyeleriyle sürdürüldüğü anlatılan açıklamada, öncelikli olarak bulvarların, ana arterlerin, sağlık tesislerinin, hastanelerin, güvenlikle ilgili kurumların, yurtların, huzurevlerinin, acil hasta ve cenazesi bulunan mahalle yollarının açık kalmasının amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Trabzon'un yüksek ilçelerinden Maçka, Tonya, Şalpazarı, Hayrat, Köprübaşı ve Dernekpazarı'nda etkili olan yoğun kar yağışıyla temizleme çalışmalarının hızla devam ettiği vurgulanarak, diğer ilçelerin yüksek kesimlerinde de kar yağışı devam ettiği için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Yoğun kar yağışının tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da etkisini gösterdiği bildirilen açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Karla mücadele çalışmaları "Kar Eylem Planı" protokolleri çerçevesinde ilçe belediyeleriyle Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde sürdürülecek. Bu kapsamda büyükşehir bünyesinde Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi oluşturulurken, imzalanan kar eylem planına göre her ilçe belediyesi kendi sınırları içinde kendi araçlarını koordinasyon merkezi planına göre çalıştırırken motorin desteği de alacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ilçe belediyelerine karla mücadelede kullanmak amacıyla araç tahsis edecek. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin karla mücadelede kullanacakları araçların yakıtlarını, bakım ve onarım masraflarını, zincir, tuz ve diğer masraflarını karşılayacak."