ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde "Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapsamında "En güzel buzağı ve malak" yarışması düzenlendi.

Çaycuma kapalı pazar yeri fuar alanında iki kategoride gerçekleşen yarışmaya, ilçenin köylerinden 15 buzağı ve malak katıldı.

Hayvan sahipleri, ayak, kuyruk ve kafalarına çeşitli süsler taktıkları malak ve buzağılarıyla podyuma çıktı.

Yarışmada, buzağı kategorisinde 3 aylık simental cinsi buzağısıyla Yunus Saraç, malak kategorisinde ise Dursun Saka birinci oldu. Saraç ve Saka'ya birer adet Cumhuriyet altınıyla birer çuval yem hediye edildi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, burada yaptığı konuşmada, fuarın Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Batı Karadeniz bölgesinde tarım ve hayvancılık adına ilk defa fuar düzenlendiğini ifade eden Keçeli, şunları kaydetti:

"Fuarımıza, beklentimizin ötesinde müthiş bir katılım gerçekleşti. Bu bölgede ilk olmasından dolayı belki bazı zorluklar yaşadık ancak vatandaşımız sağolsun, Zonguldakımız, Karabükümüz, Bartınımız olmak üzere bölgenin bütün illeri fuara sahip çıktı. Bu fuar sayesinde ben tarım sektörünün güçleneceğini, çiftçi ile üreticinin bir araya gelip yeni teknolojik gelişmeleri takip etme fırsatı bulacağına inanıyorum. Bu günde çok güzel buzağı ve malak yarışması gerçekleştirdik."

Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik de sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz, Her zaman mankenler podyuma çıkmaz." dedi.