Bu yüzden de her evin en temel gereksinimlerinin başında buzdolapları geliyor. Sürekli gelişen teknolojik özellikleri ile çok daha sağlıklı, çok daha ekonomik ve çok daha özellikli bir soğutucu kullanımının gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. Söz konusu özelliklerini sağlayan ileri teknolojisi ve kaliteli malzemelerine rağmen Arçelik markalı buzdolaplarında da çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. İstanbul Bosch Servisi merkezinde özellikle buzdolabı arızaları arasında buzdolabındaki gıdaların kısa süre içerisinde bozulması en fazla görülen sorunlardan birisidir. Ayrıca bu tip sorunlar genellikle kullanıcıların tarafından yapılan kullanım hatalarına bağlı olarak meydana gelmektedir.

Ağırlıklı olarak buzdolabının mevsim koşullarına göre çalışma performansı ayarının hatalı yapılması buzdolabındaki gıdaların hemen bozulmasına neden oluyor. Buzdolabı termostat ayarının düşük tutulması, çok sıcak mekanlarda ya da yaz aylarında besinlerin tam soğutulamamasına ve sonucunda da bozulmasına neden oluyor. Tam tersi şekilde buzdolabının bulunduğu soğuk ortama veya kış aylarına rağmen çok aşırı seviyede çalışma ayarlaması yapılmış ise yine besinlerin bozulması söz konusu olur. Bu tip durumlar ile karşı karşıya kalınmasında termostat ayarının uygun seviyede olup, olmadığının kontrolü sağlanmalıdır. Eğer kontrollerde normal olduğu ya da normal ayarlamasının yapılmasına rağmen çözüm sağlanamaması halinde ise Sultanbeyli Bosch Servisi merkezine başvuru gerçekleştirilmelidir.

Bunun nedeni ise buzdolabının kapağının tam kapanmaması, kanallarda problem mevcut olması gibi pek çok farklı teknik arızası olabilir. Teknik ya da dijital sisteminde bir sorun mevcut olmasından dolayı gıdaların kısa süre içerisinde bozulmasına yol açması halinde tüketicilerin yapabilecekleri herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Bu durumda tüketicilerin yapmaları gereken tek şey en kısa zaman dilimi içerisinde Feneryolu Bosch Servisi merkezi ile iletişime geçmektir. Kısa süre içerisinde ilgili adrese ulaşabilmek üzere bölge genelinde her zaman müdahale için tam donanımlı servis araçları ile hazır durumda bekleyen teknik ekipler ulaşabilmektedir. Yerinde servis müdahaleleri ile buzdolabının kısa sürede ilk günkü performansında çalışması sağlanabilir.