Şırnak’ın Cizre İlçe Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda bir çok cadde ve sokağın ismi değiştirildi. Nusaybin Caddesi Kobani Caddesi olarak, Belediye Caddesi de Şerafettin Elçi Caddesi olarak değiştirildi.
Belediye Meclis toplantısında alınan kararla ilçedeki bir çok cadde ve sokağın isimlerini değiştirerek eski isimlerin yerine sokak ve caddelere Kürtçe ve tanınmış Kürt kişilerin isimleri verildi. Meclis toplantısında, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin "Meydan, cadde, sokak, park, tesis ve benzerlerine ad vermek; mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi ve adlarıyla sınırların tespiti ve değiştirilmesine karar vermek, beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerini kabul etmek" ve 81’inci madde "Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve beldeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesinde ilişkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülki idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer." Hükmü gereği Nusaybin Caddesi’nin isminin Kobani Caddesi olarak değiştirildi.
İsmi değişen cadde ve sokaklar şöyle:
"İdil Caddesi Arin Mirkan Caddesi, Eski Hastane Caddesi Mir Bedirxan Caddesi, Mezbahane Caddesi Seyit Rıza Caddesi, Meydan Başı Caddesi Botan Caddesi, Yakışan Sokak Feqeye Teyran sokağı, Şen Sokak Nuh Nebi Sokağı, Dere Sokak Melaye Cizir-i Sokak, Emir Tajdin Sokak Haşim Zana Sokak, Ekinciler Sokağı Mir Tajdin Sokak, Belediye Caddesi Şerafettin Elçi Caddesi."
(İHA)