DÜZCE (AA) - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) açıkladığı elektrik abonelerine hizmet sağlayacak çağrı merkezlerini arayan abonelerin en geç 45 saniye içerisinde operatöre bağlanabilmesi zorunluluğunu getirmesinin, yerinde bir uygulama olduğunu söyledi.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojik gelişmelerle iletişim yollarının her geçen gün artış gösterdiğini, çağrı merkezleri ile ilgili olarak derneklerine çok sayıda şikayet ulaştığını söyledi.

Özellikle uzun süreli bekletilme ve müzik dinletilmesi ile ilgili şikayetlerin yoğunluk gösterdiğini vurgulayan Küçük, "EPDK Elektrik abonelerine hizmet sağlayacak çağrı merkezlerini arayan abonelerin en geç 45 saniye içerisinde operatöre bağlanması ile ilgili bir zorunluluk getirdi. Bu tüketicileri oldukça mutlu eden bir çalışma oldu. Derneğimize özellikle çağrı merkezlerinin problem çözümü için uzun bir bekletme süresi konusu ile ilgili yoğun bir şikayet var. Son dönemlerde de buna müzik dinletme eklendi. Biz ilgili kurumlara gerekli şikayetlerimizi yaptık." diye konuştu.

- "Süre zorunluğu tüm çağrı merkezlerinde olmalı"

Sorunların çözümü için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Küçük, şöyle konuştu:

"Tüm çağrı merkezlerinin 45 saniye kuralına uymasını ve 45 saniyede bağlanma sonrasında, hemen hizmet vermeye başlamalarını, tüketicilere reklam amaçlı müzik ya da konuşma kayıtları dinletmemelerini bekliyoruz. Elektronik ve haberleşme sektöründe 'Hizmet Kalitesi Yönetmeliği' bulunuyor. Çağrı merkezlerini bu yönetmelikte belirlenen esaslara uygun hizmet vermeye çağırıyoruz."

Küçük, çağrı merkezlerinin tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, bilgilenmesi ve sorunlarının çözülmesi açısından önemli görevleri yerine getirdiğini aktararak, "Çağrı merkezi kayıtları, tüketicilerin hakem heyetlerine ya da tüketici mahkemelerine başvurmaları halinde uyuşmazlığın çözümü açısından önemli bir ispat aracıdır. Çağrı merkezlerindeki kayıtlara ulaşım kolaylığı sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.