GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsasınca (GTB) gerçekleştirilen "Giresun Kent Vizyonu Sonuç Özeti ve Kurumlar Arası Beyin Fırtınası Çalıştayı'nda" halkın istekleri ve çözüm önerileri ortaya çıkarıldı.

Giresun Ticaret Borsasında gerçekleştirilen çalıştayda, il genelinde yapılan anketlerde yer alan istek, öneri ve beklentileri içeren sunum yapıldı.

Vali Hasan Karahan, yaptığı konuşmada, Giresunlu'ların beklentilerini görmek, dinlemek ve ilk ağızdan toplamak suretiyle Giresun’un geleceğine yönelik fikir söylemek adına yapılan projede, Giresun'la ilgili çalışmalara yön verecek fikirlerin ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

GTB Başkanı Temel Yanıkoğlu ise amaçlarının halkın beklentileri ve çözüm önerilerinin neler olduğunun belirlenmesi olduğunu belirtti.

Bunu yaparken halkın Giresun’un yönetimine katkıları, beklentileri, çözüm önerileri ve sorunlarını tespit etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Titizlikle seçtik anketörleri, bilinçli kişiler çok önemli. 76 bin 250 vatandaşımıza ulaştık, tüm ilçeler dahil. Amacımız ilimizdeki sosyo-kültürel yaşantıyı üst seviyeye çıkarmak, marka şehir yaratmak." dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu da çalıştayın herkese hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, bu çalıştaydan Giresun adına bir çok iyi fikir ve önerilen çıkacağını umduğunu kaydetti.