Gelişen iş dünyasında haberleşme hiç kuşkusuz vazgeçilmez bir durum. Gerek mailler gerekse telefonlar büyük önem taşıyorlar. Özellikle müşteriyle sürekli iletişimin sağlanması gerektiği işlerde ise haberleşme hayatı bir önem taşımakta. Bu nedenle müşteriyle sürekli iletişim kurması gereken yapıların bu konuda temeli sağlam çözümlere ihtiyaçları olabiliyor. Hemen Alo bu noktada devereye girerek ihtiyaçları karşılıyor ve Call Center çözümleriyle şirketlere hizmet sunuyor.

Hemen Alo bu konudaki çözümleriyle ön plana çıkıyor ve hizmetleriyle dikkat çekiyor. Call Center yazılımları da Hemen Alo’nun en çok tercih edilen ve sağlam altyapıya sahip olan hizmetlerinden sadece bir tanesi.

Satış temsilcilerinin görüşme yaparken bunu sağlam temeller üzerinde gerçekleştirmeleri firmalar için hayati bir konu. Müşteriyle doğrudan ilişkiye geçilen bir durum olduğu için yaşanacak aksaklıklar firmalar için olumsuz bir imaj çizebiliyor ve olası müşteri kayıpları yaşanabiliyor. Hemen Alo’nun, Call Center çözümleriyle birlikte satış temsilcileriniz görüştürmeleri gerçekleştirirken bunları inceleyebilirsiniz. Agent menüsü altında, agentlarınızın performanslarını inceleyebilir böylece Call Center konusunda en iyi hizmeti vermek için gerekli adımları atabilirsiniz. Hemen Alo’nun Call Center hizmetlerinin faydalanabileceğiniz bir çok özelliği etkin olarak kullanarak bu alanda müşterilerinizle daha sağlıklı ilişkiler kurmak adına önemli adımlar atabilirsiniz. DSA (daha sonra ara), Görüşme Özeti, Görüşme Raporu, Kargo Raporu, Mola Raporu, Mesai Raporu, Sohbet geçmişi gibi özellikler, Hemen Alo’nun Call Center hizmetlerinin beraberinde getirdiği kolaylıklar arasında.

Hemen Alo’nun hizmetleri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Call Center çözümlerinin yanında, CRM Yazılım, Data Yönetimi, SMS, Sesli Mesaj, Sanal Santral, Müşteri Yönetimi gibi farklı hizmetlere de ulaşabileceğiniz Hemenalo.com kurumunuzun bu alandaki ihtiyaçlarına karşılık vermek için ziyaret etmenizi bekliyor. Müşteri ilişkileri konusunda en etkili çözümler Hemen Alo’da.