En son olarak sıkma aşamasına geçmeden önce mevcut olan suyu dışarıya atmaya çalışır. Eğer bu suyu atma aşamasında bir sorun yaşarsa makineniz hata verecektir. Bunun içinde eski nesil çamaşır makinesi modellerinde ön paneldeki ışıklar yardımıyla, yeni nesil çamaşır makinesi modellerinde ise dijital gösterge ekranında hata kodları yardımıyla bildirir. Bu şekilde çamaşır makinenizin programının sonlanması ve sıkma aşaması için su atımını gerçekleştiremediğini anlarsınız. Çamaşır makinenizde böyle bir arıza, dijital gösterge ekranında e 18 hata kodu ile verilir. Çamaşır makinenizde bu hata kodunu almanız durumunda https://www.arcelikservisi.tv adresinden ulaşacağınız Arçelik Servisi hizmetinden yararlanmadan önce yapabileceğini bireysel bir müdahale imkanı bulunuyor. Bu müdahale ile pratik ve hızlı şekilde çözüm sağlayabilirsiniz.

Pompa Filtresini (Pompa Motorunu) Kontrol Edin

Çamaşır makinenizde e18 hata kodu almanız durumunda hemen pompa motorunu/filtresini kontrol etmelisiniz. Çünkü buzdolabınız bu hata kodunu verdiği zaman suyu boşaltamıyordur ve bu e18 hata kodu ile pompa tıkalı uyarısı veriyordur. Böyle bir durumda hemen çamaşır makinenizin ön panelinin sağ ya da sol alt kısmında bulunan pompa motoru kapağını açmalısınız. Bu kapak bazı modellerde tırnaklı olduğu gibi bazı modellerde vidalı olabilir. Bu kapak söküldükten sonra saat altta çıkan ikinci kapak ise saat yönünde çevirmeli şekilde açılabilmektedir. Bu şekilde çamaşır makinenizin pompa motoru filtresine ulaşabilirsiniz.

Makinede yıkadığınız küçük boyutlu çamaşırlar, toka, tel, bozuk para ya da düğme gibi yabancı cisimler su tahliyesi sırasında buraya kaçmış olabilir. Böyle bir durumda burada tıkanıklığa yol açar. Bunu algılan makinenizde e18 hatasını verir. Çamaşır makinenizin su tahliye filtresindeki yabancı cismi çıkartarak, hata kodunu giderebilirsiniz. Ancak burayı kontrol ettiğinizde bir şey göremiyorsanız tıkanıklığa yol açan etken farklı bir nokta olabilir ki bu durumda yapabileceğiniz bir işlem müdahalesi bulunmaz.  Bunun için Sultanbeyli Arçelik Servisi hizmetlerine en hızlı şekilde başvuruda bulunmalısınız.

Arçelik çamaşır makinenizdeki e18 hatası yani pompa tıkalı uyarısı için Göztepe Arçelik Servisi uzmanları tarafından su tahliye hortumu ve su tahliye pompa motoru parçaları kontrol edilir. Tıkanıklık tespit edilirse giderilir. Daha ileri bir arızada ise makinenizin kazanının altında bulunan tahliye haznesi sökülebilir. Burada meydana gelebilecek bir tıkanmada su tahliyesine engel teşkil edebilir. Ancak bu tip bir tıkanma çok ileri seviyededir ve çok nadir olarak meydana gelir.