ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Cami Çocukları Halı Saha Futbol Turnuvası'nda dereceye giren takımlar için ödül töreni düzenlendi.

Akşemseddin Cami bahçesinde düzenlenen ödül törenine, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Ahmet Akın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve turnuvaya katılan öğrencilerin aileleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Başkan Külcü, camilerin sadece namaz kılmak için olmadığını, Müslümanların toplanma yeri olduğunu söyledi.

Camilerde yapılan faaliyetlerin önemli olduğuna dikkat çeken Külcü, "Küçük çocuklarımıza camileri sevdirmek için bu gibi faaliyetlere önem veriyoruz. Türk milleti cami merkezli bir toplumdur. Eski camileri çevresine baktığımızda hanlar, hamamlar, çarşılar hep cami çevresine yapılmıştır. Cami toplumumuzun yapı taşıdır. Camiler sadece namaz kılmak için değil, Müslümanların toplanıp sohbet etme, çeşitli faaliyetlerde bulunma merkezidir. Camilerimiz toplumumuzu birlik ve beraberlik içerisinde olması için önemli bir yere sahiptir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvada birinci olan Hıdırlık Kuran Kursu, ikinci olan Fatih Sultan Mehmet Cami, üçüncü olan İlim Yayma Cami ve dördüncü olan Selimiye Cami takımlarına madalya ve kupaları verildi.

Törende, dereceye giren bütün takım oyuncularına bisiklet hediye edildi.