AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında "Cami ve Gençlik" konulu konferans verildi.

Öğretmenevi'ndeki konferansı İl Müftüsü İsmail İpek, Belediye Başkan Vekili Hasan Akdağ, Gümüşhacıköy Müftüsü Hamdi Uzunharman, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, ilçe müftüleri, imamlar ve vatandaşlar dinledi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve Haliliye Medresesi Garip Hafız Kuran Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerin ardından konferansı İlçe Müftüsü Mustafa Altun verdi.

Konferansta, camileri dinç ve dinamik hale getirecek olanların gençler olduğunu vurgulayan Altun, "Gençlerimizi, çağırarak, davet ederek camiye çekmeyi gerçekleştirmeliyiz. Gençliğimiz, geleceğimizin temelidir. Temiz bir gelecek, tertemiz bir gençlik üzerine kurulur. Gençlik, geleceğin temeli ise kirli temeller üzerine temiz ve güçlü gelecekler inşa edilemez" diye konuştu.

Camilerdeki gök kubbelerin gökyüzünü temsil ettiğini söyleyen Altun, gökyüzünün ise günahlı, günahsız, inançlı inançsız, her türlü varlığı ve insanı bağrına basıp şemsiye gibi kucakladığını, camilerin de gökyüzü gibi olması, kapılarının herkese açık olmasının ve herkesin camilerde kendisini bulabilmesi gerektiğini söyledi.

Altun, camilerin çocuklar, gençler, kadınlardan ve her kesimden mahrum bırakılmaması gerektiğini de vurgulayarak, "Mahrum bırakılmışsa, bu cami manevi olarak tahrip ediliyor demektir. Bunu da durup düşünmemiz gerekir" ifadesini kullandı.

Konferansın sonunda İl Müftüsü İpek,  konuşmacı Altun'a plaket verdi.