KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde hayırseverlerin yardımlarıyla yapılan Merkez Camisi'nin alemi törenle takıldı.

Törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, caminin tamamlanma aşamasına geldiğini, içerisinde kültür merkezi, 800 kişilik konferans salonu, 12 derslik okuma salonu, sergi salonu, 350 araçlık otoparkı bulunduğunu söyledi.

Buranın sadece bir cami olmadığını içerisinde konferans, sergi alanı ve otopark gibi sosyal donatıların olduğunu ve 3 bin kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Aksoy, "Bugün geldiğimiz aşama çok önemli. Bundan sonra da bu camiyi diğer müştemilatlarıyla tamamlamak nasip olur. Safranbolu, Karabük ve Türkiye'nin değişik yerlerindeki hemşehrilerimizin destekleriyle buraya gelindi. Bu caminin bu hale gelmesinde biz sadece vesile olduk, emeğimizi ortaya koyduk. Maddi yönünü değerli iş adamlarımız ve hayırseverlerimiz üstlendiler. Hayırseverlerimiz de kendi yaptıkları hayırların bir esere dönüşmesinde mutluluk duyuyorlardır." diye konuştu.

Aksoy, cami inşaatında ince işçiliklerin kaldığını, kubbelerin tamamlanıp aleminin takıldığını, kısa süre içinde bütün işlerinin biteceğine inandığını sözlerine ekledi.

Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş de caminin tamamlanması için bağışa ihtiyaç olduğunu, vatandaşların desteklerini beklediklerini belirtti.