Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Çamlıca Camii’nin minareleri yükselmeye başladı. Yüzde 60’ı tamamlanan cami ile ilgili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Asrın mührü Çamlıca Camii, inşallah Üsküdar’a vurulmuş olacak” dedi.
Üsküdar’da yapımına başlanan Çamlıca Camii’nin inşası tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık yüzde 60’ı tamamlanan caminin minareleri ise yükselmeye başladı. Hayırseverlerin bağışıyla yapımı devam eden Çamlıca Camii, 15 bin metrekarelik alanda A ve B olmak üzere iki ayrı blok halinde yapılıyor. 1 Temmuz 2016 günü Kadir Gecesi’nde tamamlanması planlanan caminin kapalı alanında aynı anda 37 bin 500 kişi ibadet edebilecek.
Caminin inşaatının tamamlandığında sadece bir cami olmayacağını ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Tamamlandığında sadece bir camii değil, orada çok güzel İslami Eserler Müzesi, çok ciddi anlamda otoparkı olan bir camii ve caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Yani adeta Üsküdar’a yeni bir park yapılıyor. 250 bin metrekare muazzam bir park. Cami Çamlıca siluetine de o kadar yakıştı ki minareleriyle kubbesiyle hiç gözü de yormuyor. İstanbul estetiğine de uygun birçok yerden de gözükecek şaheser” dedi.

“ANTEN KİRLİLİĞİ DE KALKACAK”
Çamlıca Camii’nin, eski geleneksel mimarimize uygun, olacağını da belirten Başkan Türkmen, “İnşallah Üsküdar’ımıza İstanbul’a ayrı bir renk, ayrı bir zenginlik katacaktır. Çamlıca’ya da çok yakışmıştır. İnşallah Büyük Çamlıca Tepesi’ndeki anten kirliliği de kaldırılacak. Antenler, Büyük Çamlıca’dan alınarak boş bir alanda tek çatı altında toplanacak. 6 Ağustos 2013 günü temeli atılan Çamlıca Camii’nin kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlandı. Caminin alt katlarda bulunan otopark, sanat galerisi, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerinin kaba inşaatı bitti. A blok, namaz kılma seviyesine kadar yükseldi. B Blok’ta ise kubbelerin yapımına başlandı. Kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanan caminin 6 minaresinden ikisi de yükselmeye başladı” şeklinde konuştu.
(İHA)