SAKARYA (AA) - Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında Sakarya, Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce organize edilen etkinlik kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler, Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Orhan Camisi'nde sabah namazını kılarak dua etti.

Cami çıkışında vatandaşlara çorba ikram edildikten sonra yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla Yorgalar Mezarlığı Şehitliği'ne yürüdü.

Öğrencilerin yaklaşık 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdığı yürüyüşün ardından şehitlikte Kur'an-ı Kerim okundu ve Adapazarı İlçe Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından dua edildi.

Yürüyüşe Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ve kurum müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

- Bolu

Bolu Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda, Kültür Mahallesi'ndeki Kültür Camisi'nde bir araya gelen grup, sabah namazı kılıp dua etti.

Namazın ardından katılımcılara cami bahçesinde çorba ikram edildi ve Türk bayrağı dağıtıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı anısına sabah namazının ardından vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Sağlık Mahallesi'nde bulunan Şehitliğe kadar yürüdü.

Burada da şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, Bolu Müftüsü Orhan Genç ile kurum amirleri ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

- Zonguldak

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik kapsamında vatandaşlar ve öğrenciler, Yayla Fener Camisi'nde sabah namazını kıldı.

Cami çıkışında çorba ikram edilen grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla Şehitler Anıtı önüne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin inancını ve gücünü tüm dünyaya gösteren 57. Alay şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andığını belirterek, programa destek veren katılımcılara teşekkür etti.

Vefa yürüyüşüne Vali Ahmet Çınar, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı'nın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

- Bartın

Bartın’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda, İmam Hatip Camisi'nde bir araya gelen grup, sabah namazı kılıp dua etti.

Çanakkale konulu vaaz da verilen namazın ardından yüzlerce kişi, dev Türk bayrağıyla şehitliğe yürüdü.

Burada da şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

Yürüyüşe, Belediye Başkanı Cemal Akın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Karabük

Karabük'te Sevgi Pınarı Camisi'nde bir araya gelen vatandaşlara sabah namazının ardından çorba ikram edildi.

İkramın ardından Karabük Vali Yardımcısı Barbaros Baran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, kurum müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla 5 Binevler Şehit Mezarlığı'na kadar yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşün ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.