ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü dolayısıyla "Cumhuriyet ve Çanakkale Konferansı" düzenlendi.

"Dünyanın en yaşlı gazisi" unvanını taşıdığı 1994'te, 110 yaşında vefat eden Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konferansta yaptığı konuşmada, babasının Balkan, Çanakkale ve İstiklal savaşlarına katıldığını söyledi.

"Şehitlerimizin ruhları göklerde dolaştıkça, şanlı bayrağımız dalgalandıkça, bu ordu, bu millet var oldukça, Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır." diyen Kaçmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilere herkesin şükran borcu olduğunu belirtti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine halkın tek yürek karşı çıktığını anımsatan Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Tarihimizde 15 Temmuz da bir dönüm noktasıdır. Türk, Kürt, Alevi, Laz, Çerkez, Türkmen, aklınıza kim geliyorsa herkes omuz omuza vererek bu vatan hainlerini yok etmiştir. Hainlerde silah vardı, vatanını sevenlerde ise yürek vardı, ülkeye sahip çıkma ruhu vardı. Eğer 15 Temmuz tarihinde vatan hainleri amacına ulaşsaydı, biz bugün Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayamazdık."

Ereğli Belediye Başkanı Uysal'ın, Kaçmaz'a çeşitli hediyeler verdiği program, Çanakkale Savaşları'nda kullanılan silah, mühimmat ve giysilerin yer aldığı serginin açılmasıyla sona erdi.

Konferansa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile vatandaşlar katıdı.