SAMSUN (AA) - Canik Belediye Başkanlığınca başarılı öğrencilerin çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında başarılı öğrencilerin ödüllendirileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkan İbrahim Sandıkçı, bir ülkenin kalkınmasının eğitim seviyesinin kalitesiyle mümkün olacağını vurguladı.

Sandıkçı, devletin eğitim konusunda büyük yatırımları yaptığına işaret ederek, "Bizler de yerelde devletimize katkı vermek için ülkemizin her yönüyle daha güçlü olması için eğitime desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Liselere giriş sınavlarında başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek istediklerini anlatan Sandıkçı, şunları kaydetti:

"Liselere giriş sınavında yüzde 1'lik dilime giren öğrencilerimize tablet ve gram altın, yüzde 5'lik dilime giren öğrencilerimize tablet, yüzde 10'luk dilime giren öğrencilerimize akıllı saat hediyelerimizle başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek istiyoruz. Öğrencilerimizden isteğimiz başarıya ulaşmak için çok çalışmaları ve gayret etmeleri. Her iki sınavda da öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bütün yavrularımızın hayallerine ulaşabilmeleri için, her şeyden önemlisi iyi bir insan olarak yetişmeleri için sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bu ödüllerle teşvik ve motivasyonu amaçlıyoruz. "