SAMSUN (AA) - Canik Belediyesinin öncülüğünde Hollanda'daki hayırsever gurbetçiler tarafından sağlanan 255 akülü tekerlekli sandalye, engellilere dağıtılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Canik-Hollanda Gönül Köprüsü aracılığıyla daha önce 93 akülü engelli aracını ihtiyaç sahiplerine dağıtan belediye, şimdi de 255 akülü tekerlekli sandalyeyi engellilere hediye edecek.

Hollanda'daki hayırsever gurbetçiler Murat Öztürk ve Aydoğan Olgun'un girişimleriyle sağlanan ve Canik Belediyesine teslim edilen akülü tekerlekli araçlar için 16 Kasım Cuma günü dağıtım töreni düzenlenecek.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Haşim Baki ile Başkan Yardımcısı Alican Usta ve Zabıta Müdürü Erol Balcı, engelli araçları ve dağıtım töreni hazırlıklarını kontrol etti.

Baki, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başlayan Hollanda ve Canik arasındaki köprünün devam ettiğine işaret ederek, "Canik Belediyesi olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Özellikle dezavantajlı vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamlı projeye katkı sağlayan, Hollanda'da yaşayan hayırsever gurbetçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Usta da projenin engellilerin bağımsız hareket edebilmesi ve hayata tutunması için önemli olduğunu dile getirerek, "Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Projeye katkı sağlayan tüm hayırsever gurbetçilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlara desteğimiz sürecektir." dedi.