SAMSUN (AA) - Samsun'da Canik Fatih İmam Hatip Ortaokuluna ek derslik yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Canik Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, büyüyen Canik ilçesinde okul ve derslik ihtiyacına cevap verebilmek için çalıştıklarını söyledi.

Son dönemde gerek devlet bütçesi, gerekse hayırseverlerin katkılarıyla Samsun'da yeni okullar yapıldığını belirten Şahin, "Canik Belediye Başkanımız özellikle Fatih İmam Hatip Ortaokulunun mevcut binanın çatısının bir kat yukarıya çekilmesiyle beraber mescit ve sosyal donatı gibi yeni mekan oluşturulması, ek binanın da yine üst tarafının erkek mescidi, sosyal donatılarının yapılması ve dersliklerin oluşmasıyla beraber 60 öğretmenin oturabileceği bir de öğretmen odası oluşacak. Hem öğrenci kapasitesinin genişletilmesi dolayısıyla daha fazla öğrenci oraya alınabilmesi imkanı sağlanacak." dedi.

Şahin, söz konusu çalışmayla binaların yenilendiğini diğer taraftan da modern hale getirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"İmam Hatip okullarıyla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyetini her birimiz biliyoruz. Bir taraftan sayısal olarak İmam Hatip okullarını şehrimizde arttırılırken diğer taraftan nitelikle ilgili ciddi çalışma yapıyoruz. Gerek İmam Hatip Okullarındaki meslek dersi öğretmenlerinin daha verimli daha başarılı çocuklarına daha ciddi katkı sağlayan tarzda eğitim vermeleriyle ilgili kendilerininde hizmet içi eğitime alınması gibi bir çaba içerisindeyiz. İmam Hatipteki öğrencilerin daha başarılı bir şekilde okullarını bitirmeleri gerek kendilerine gerek vatanına, milletine, devletine, bayrağına, dinine daha fazla katkı sağlamalarıyla ilgili de özel bir çaba sarf ediliyor."

Canik Belediye Başkanı Genç ise eğitimin belediye olarak öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Fatih İmam Hatip Ortaokuluna daha önce akıllı tahta ve sıra gibi yardımlarda bulunduklarını anımsatan Genç, "Bu okul artık ihtiyaca cevap vermiyor. Fatih İmam Hatip Ortaokuluna 18 derslik ek bir bina yapılarak bu sorunun çözüleceğini gördük. Bizde bu 18 dersliğin kaba inşaatını yapma kararı aldık. Bunun yanında okulun çatı katını külliye şekline döndüreceğiz. Bu katta bütün okulun ihtiyacı olan 150 kişilik çok amaçlı salon, uygulama mescitleri, kütüphaneler yapacağız. Kaba inşaatı biz ince işçiliğini idare yapacak. Böyle bir anlaşmanın bu cuma günü hayırlı olacağını düşündük." diye konuştu.

Genç, söz konusu ek binanın projesinin hazır olduğunu 45 günlük bir sürede kaba inşaatının da tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Yapılan protokolün imzası sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de hazır bulundu.