SAMSUN (AA) - Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Yeni Mahalle'de de halkımıza modern bir yaşam alanı kazandıracağız" dedi.

Genç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yeni Mahalle'de 80.5 dönüm alanda modern bir yaşam alanı inşa edileceklerini söyledi.

Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Yeni Mahalle'de kamulaştırma çalışmaları devam ettiğini belirten Genç, "Yaklaşık 200 bina yıkılacak. Her yönüyle gelişmiş, yaşanabilir bir şehir inşa edeceğiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız Kuzey Yıldızı Projesi bol yeşil alanları, depreme dayanıklı binaları ile insanlarımıza çağdaş yaşam imkanları sunmaktadır. Şimdi Yeni Mahalle'de de halkımıza modern bir yaşam alanı kazandıracağız. Buradaki çirkin ve yeni Türkiye'ye yakışmayan görüntüler, hurdacılar ortadan kalkacak. Mart ayı gibi burada kamulaştırılan binaların yıkımı gerçekleştirilecek ve daha sonra inşallah projemiz hayat bulacak" diye konuştu.

AK Parti belediyeciliğine uygun olarak standartların üzerinde bir belediyecilik yaptıklarına işaret eden Genç, şöyle devam etti:

"Bugün Kuzey Yıldızı'nın penceresinden bakan çocukla, gecekondu penceresinden bakan çocuğun gelecek hayali aynı değildir. İnşallah çocuklarımıza arzuladığımız şehirler emanet edeceğiz. Güvenli, yeşille bezenmiş şehirler emanet edeceğiz. Bir şehir, taş, toprak, çimento ile meydana gelmiyor. Ona insanı da katmak gerekiyor, onu değer yargılarımızla şekillendirmek gerekiyor. Yaptığımız eğitim, kültür, spor, sağlık, alışveriş merkezleri, yaşam alanları ile modern bir şehir ortaya çıkarıyoruz. Kentsel dönüşümü, yaptığımız eğitim yuvalarıyla, kültür-sanat, spor merkezleriyle, alışveriş merkezleriyle tamamlıyoruz."