İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen bombalı saldırının ardından canlı bomba oldukları öne sürülen iki kişi, emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Sultanahmet Meydanı’nda bulunan İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne yönelik yapılan canlı bomba saldırısında bir polis memuru şehit olmuştu. Patlamanın ardından bazı medya organlarında canlı bomba oldukları öne sürülen Bahar Kurt ve Deniz Şah, avukatlarıyla birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.
Burada medyada yer alan haberlerin emniyet yetkilileri tarafından servis edildiğini öne süren Kurt ve Şah, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurt ve Şah daha sonra avukatları ile birlikte adliye önünde açıklama yaptı.
Emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden avukat Oya Arslan, “Müvekkillerimizin bir kısmı canlı bomba olarak hedef gösterildi. İki yıl önce de Elif Sultan Kalsen’in aralarında bulunduğu bir grup müvekkilimiz canlı bomba olarak hedef gösterildi” dedi.
“Elif Sultan Kalsen’in ne yaptığı ve neye karar verdiği kendisini ilgilendiren bir şey” diyen avukat Aslan, “Bugün neyin olup olmadığının bir önemi yok. Geçmişte müvekkilimizin kendi beyanları vardı. Gelip burada, huzurda size de söylemişlerdi. Emniyet ve istihbarat birimleri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Gazeteler hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

“GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BURADAYIM”
Bazı medya organlarında canlı bomba olduğu öne sürülen Bahar Kurt ise, “Sultanahmet’te gerçekleşen olayla ilgili bir televizyon kanalında, eylemi gerçekleştirenin benim olduğum söylendi ama gördüğünüz gibi ben buradayım. Eylem gerçekleştirmiş değilim. Bu yüzden geldik buraya” dedi.
Açıklamada yer alan Kurt’un annesi Nagehan Kurt ise “Kızım ortalıkta olan bir insan. Kızımı ve diğer devrimci insanları hedef haline getirmekten vazgeçsinler” dedi.
Eylem hazırlığında olduğu öne sürülen isimlerden Deniz Şah ise şöyle konuştu: “Benim de aslında şu anda polisin yaptırdığı habere göre Ankara’da ve bir eylem hazırlığı içerisinde olmam gerekiyordu. Ancak buradayım.”

“KALSEN’LE EN SON NİSAN AYINDA GÖRÜŞTÜK”
Sultanahmet Meydanı’ndaki saldırının ardından terör örgütü DHKP-C’ye yakın sitelerde eylemi gerçekleştirdiği öne sürülen Elif Sultan Kalsen’in avukatı Günay Dağ da bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.
Avukat Günay Dağ habercilerin ’Elif Sultan Kalsen olaydan sonra sizinle bağlantıya geçti mi?’ sorusu üzerine, "Hayır. Ne benimle ne de ailesiyle herhangi bir bağlantı söz konusu değil. Zaten müvekkilimizin yaşam hakkına yönelik o tehdit halen devam ediyor" dedi. Muhabirin “En son kendisinden ne zaman haber aldınız?” sorusuna avukat Dağ, "Cezaevinden tahliye olduğu Nisan ayında görüşmüştük’ dedi.
(İHA)