ORDU (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, hedeflerinin, FETÖ'nün tamamen sistemin dışına atılması olduğunu belirterek, kurumda sadece söylenti veya şikayetler üzerine değil, çapraz sorgulamalarla sonuca gidildiğini söyledi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'un milletin hafızasında çok kötü bir sayfa olarak açıldığını ancak bu sayfanın milletin birlik ve beraberliği sonucu kapandığını belirtti.

"Bu örgütsel yapıya bulaşan veya bunlara çanak tutan insanların bir şekilde devlet mekanizmasından ayrıştırılması gerekiyor." diyen Ünal, bu süreçte çok dikkatli ve hassas davranılması gerektiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının da gereken hassasiyeti gösterdiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının sadece söylentiler ve şikayetleri esas alarak görevden uzaklaştırma veya açığa alma gibi bir tavrı olmadığını dile getiren Ünal, "15 Temmuz darbe girişimi devlete, belki tarihimizde gördüğümüz en soysuz operasyondu. Bu süreçte hak edenin mutlaka cezasını alması gerekiyor ancak bu örgütle bir bağlantısı olmayan, herhangi bir suça bulaşmamış kişilerin, birilerinin şikayetiyle mağdur olması bir Müslüman'a, özellikle de Diyanet İşleri Başkanlığına yakışmayacak bir tavır olur. Bu nedenle verilen kararların isabetli olması arzu ettiğimiz şeydir." diye konuştu.

- "Çapraz sorgulamalarla sonuca gidiliyor"

Gelen bilgilerin çapraz sorguya tabi tutulduğunu anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Kesinlikle bir kişinin söylediği veya şikayeti esas alınıp bunların üzerinden karara gidilmiyor. Çapraz sorgulamalarla sonuca gidiliyor. Ümit ediyoruz ki hak eden hak ettiğinin karşılığını görür. Böyle bir hassasiyet tarafımızdan sürdürülüyor. Diyanet olarak bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor ancak bilinmesini isteriz ki hedefimiz, kendisini devlet otoritesinin karşısında paralel bir güç olarak gören yapının tamamen sistemin dışına atılmasıdır. Çünkü istiklalimiz, varlığımız ya da dünya tarihinde oynadığımız rolün yeniden bizim tarafımızdan oynanması buna bağlı. Aksi takdirde bizim varlığımızı tehdit eden, bizim gücümüzü bölen bir yapı ortaya çıkar. Ümit ediyorum ki en kısa sürede sağlam bir bünye inşa edilir."