Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yapı soruşturmasındaki gözaltılarla ilgili, “Soruşturma çerçevesinde basına yansıyanlara baktığımız zaman bazı kanalların, bazı gazetelerin, bazı çevrelerin, siyasilerin, soruşturmayı, soruşturanları itibarsızlaştırmak için büyük bir karatma ve çarpıtma operasyonu içerisinde oluğunu görüyoruz” dedi.
Ramazan Bayramı’nı memleketi Yozgat’ta geçiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşa programına katıldı. Bayramlaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bozdağ, paralel yapı ile mücadele kapsamında yapılan gözaltılarla ilgili soru üzerine, soruşturma çerçevesinde basına yansıyanlara baktığımız zaman bazı kanalların, bazı gazetelerin, bazı çevrelerin, siyasilerin, soruşturmayı, soruşturanları itibarsızlaştırmak için büyük bir karatma ve çarpıtma operasyonu içerisinde oluğunun görüldüğünü belirtti. Bozdağ, “Adli kollukta görevli olan polis memurunu günlerdir MİT mensubu olarak takdim ediyorlar ve orada pek çok hadiseyi maalesef çarpıtarak kamuoyuna takdim ediyorlar. Tabii bu çarpıtmalar karartmalar, bu soruşturmayı gölgelemek, etkilemek, milletimizin kafasında şüphe uyandırmak için yapıldığını tahmin ediyoruz. Ben buradan çarpıtan, karartan, başkalaştıran, kamuoyuna algı oyu yapan herkese sesleniyorum. Türkiye bir hukuk devletidir, herkes hukuka güvenmeli ve hukukun sağlıklı işlemesine yardımcı olmalıdır” dedi.
Bugüne kadar Türkiye’de kamuoyunda paralele yapı olarak nitelendirilen cemaatin, ‘bu dinlemelerle bizim uzaktan yakından hiçbir ilgimiz yok. Hatta kimse bunlar çıkarın biz onlarla karşı gerekeni yapalım’ diyen açıklamaları olduğunu ifade eden Bozdağ, “Olup bitenlerden bizimle hiçbir irtibat ve bağ yok, biz bunların hepsini kınıyoruz diye açıklamaları var. Ama baktığınız zaman soruşturma yürürken, bu soruşturmayla ilgili eylemler yapanlara baktığınızda, adliyeyi basanlara baktığınızda, adliyenin önünde ve çevresinde oturanlara baktığınızda gazetelerde televizyonlarda bu hadiseye yaklaşımlara baktığınızda bu söylediklerinin büyük bir yalan olduğunu kendi eylemleriyle ortaya koymuşlardır. Madem sizinle bir alakası yok, sizinle bir irtibatı ve bağı yok bu devam eden soruşturma nedeniyle, sanki bu işi doğrudan yapmış gibi böylesine feveran etmenin anlamı nedir onu anlamakta zorlanıyoruz. Onun için soruşturmanın sağlıklı yürümesi son derece önemli, soruşturmayı millet de takip ediyor, herkes takip ediyor” diye konuştu.
Soruşturmanın sağlıklı yürümesi gerektiğini herkesin soruşturmanın sağlıklı yürümesine yardımcı olması gerektiğini ifade eden Bakan Bozdağ, “Soruşturma her türlü dışarıdan etkilere rağmen kendi mecranda yürüyecektir. Türkiye’de bu güne kadar açılmış hiçbir soruşturma bir adli kararla neticelenmedikçe ortadan kalkmamıştır. Gerek takipsizlik kararı olabilir. Gerek iddianame düzenleme kararı olabilir, gerek berat kararı olur, gerek ceza kararı olur ama başlamış bir adli süreç mutlaka bir karar ile sonlanmak durumdadır. Onun için herhangi bir gazete haberini veya adliye basmanın veya televizyonlarda konuyu çarpıtmanın veya siyasi baskılar kurmanın Türkiye’de bu güne kadar devam eden hiçbir soruşturmayı etkilemediğini bu işleri yapanlar yakinen bilirler, soruşturmaları sone erdirecek şey, hukukun içinde yürümesi ve adli bir kararla nihayete erdirilmesidir, onun dışında herhangi bir baskının devam eden bir soruşturmayı sona erdirmesi Türkiye’de bugüne kadar mümkün olmamıştır, bundan sonra da mümkün olmaz” şeklinde konuştu.
(İHA)