SAMSUN (AA) - Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, iş yeri açma ruhsatı harçlarında bazı kişiler için indirime gidildiğini açıkladı.

Çarşamba Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısında, Belediye Başkanı Doğan’ın teklifi sonrası yapılan oylama ile iş yeri açma ruhsatlarında fiyat indirimine gidildi.

Buna göre 18-30 yaş arası gençleri desteklemek, kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla bu kişilerin iş yeri açma harçlarında yüzde 25 indirim uygulanacak. Engelliler, gaziler ve şehitlerin 1. derece yakınlarından iş yeri açma ruhsatı ücreti alınmayacak.

Mecliste oy birliği ile onaylanan teklif, 1 Ocak 2021’den itibaren uygulanmaya başlayacak.

Doğan, şehre hizmet veren esnafın sıkıntılarını her zaman kendi sıkıntıları olarak gördüklerini belirterek, "Yeni iş yeri açacak gençlerimizi ve kadınlarımızı teşvik etmek ve yükünü hafifletmek için iş yeri açma ruhsatlarında fiyat indirimine gitme kararı aldık. Pandemi döneminde de onlara destek vermiş olacağız. Bayrak için vatan için gazi olmuş hemşehrilerimiz ve şehitlerimizin 1. derece yakınlarından da ücret almama kararı aldık. Şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır." dedi.