SAMSUN (AA) - Çarşamba Ziraat Odası tarafından Tarım ve Kırsal Kalkındırma ve Destekleme Kurumu desteğiyle "Tarım ve Kırsal Kalkındırma" toplantısı yapıldı.

Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda, tarımsal kalkınmaya destek veren kurumlar olduğunu belirterek, toplantının yatırımlar ve desteklerle ilgili bilgilerin verilmesi açısından önemli olduğuna değindi.

Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ise Çarşamba'nın Türkiye’nin iki büyük ovasına sahip olduğunu dile getirerek, "Ancak Antalya'da tarım yapan insanlardan daha çok mücadele veriyoruz. Ben bir Termeli olarak Çarşamba'da tarımla uğraşan insanlara gıpta ile bakıyorum. Çünkü üretim için büyük bir mücadele ve çalışma içerisindeler. Tarımda destek diyoruz ancak desteklerimiz gereken şekilde olmuyor. Bu sene çeltikte aldığımız destekler büyük düşüş yaşadık. Ben bu nedenle bu toplantının faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkındırmayı Destekleme Kurumu Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Tolga Özongan, İPARD destekleri ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüyle devam etti.