SAMSUN (AA) - Çarşamba Gazeteciler Cemiyetince lise öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışması düzenlendi.

Sanat danışmanlığını fotoğraf sanatçısı Behçet Atabek'in üstlendiği, Çarşamba'nın tarihi köprüsünü konu alan fotoğraf yarışmasına lise öğrencileri katılabilecek. Yarışmanın jürisi ise Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Atanur Sevim, Çarşamba Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Tak ile fotoğraf sanatçıları Güngör Çınar ve İzzet Köksal'dan oluşuyor.

Faruk Tak, yaptığı açıklamada, fotoğraf sanatına katkıda bulunmanın yanı sıra ilçenin tarihi ve kültürel değerlerinden tarihi köprüyü tanıtmak istediklerini söyledi.

Köprüyle Çarşamba'da yaşamı, insanı, Yeşilırmak'ı da fotoğraf konusunun içine dahil etmeyi amaçladıklarını anlatan Tak, "Köprünün Öteki Yüzü' konulu fotoğraf yarışmasına Çarşamba sınırlarında liselerde okuyan her öğrenci katılabilecek. Birinci seçilen fotoğrafçıya DSLR fotoğraf makinası, ikinciye kompakt fotoğraf makinası, üçüncüye tablet, dördüncüye başarı belgesi vereceğiz. Ayrıca yarışmaya katılan fotoğraflarla sergi açacağız" dedi.

Yarışmaya 28 Mart'a kadar başvurulabileceğini bildiren Tak, başvuruların "[email protected]" adresine gönderebileceğini kaydetti.