SAMSUN (AA) - Çarşamba Sebze Meyve Hali'nde turfanda meyve ve sebze satışlarının beklentilerin altında kaldığı bildirildi.

Çarşamba Sebze ve Meyve Hali Başkanı Mehmet Arslan, yaptığı açıklamada, halde şu günlerde biber, fasulye, salatalık ve şeftali yoğunluklu turfanda meyve, sebze geldiğini söyledi.

Henüz İstanbul'a bir kamyon bile fasulye gönderilmediğini, çünkü o bölgede bu yıl çok fazla fasulye üretildiğini belirten Arslan, bunun da Çarşamba sebzesini etkilediğini dile getirdi.

Yağışlardan kaynaklı üreticinin ciddi ürün kaybına uğradığını aktaran Arslan, buna rağmen fiyatların düşük olduğunu, bu nedenle de ne üreticinin ne de komisyoncunun kazanamadığını kaydetti.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir de Çarşamba Sebze Meyve Hali'nde ürünün yetersiz kaldığını ama diğer bölgelerde çok fazla ürün olduğu için satış konusunda sıkıntı yaşandığına vurgu yaptı.

Aydemir ayrıca, üreticinin yağışlardan kaynaklı zararı bulunurken bir de ürününün para etmemesi üreticiyi kötü etkileyeceğini belirtti.