SAMSUN (AA) - Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, nefes kredisinin iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını belirtti.

Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile bağlı oda ve borsaların finansal katkısı, Kredi Garanti Fonu'nun teminatı, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğinde hayata geçirilen nefes kredisinden yararlanmak isteyen üyelerinin odalarından alacakları üyelik faaliyet belgesiyle başvuracaklarını anlattı.

"KOBİ'lere yüzde 10'un altında faizle kredi kullandırmalıyız" yaklaşımıyla gerçekleştirilen proje için TOBB ile 365 oda ve borsanın elini taşın altına koyduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çalışma çerçevesinde bankalara aktardığımız finans kaynaklarıyla artık borsa üyelerimiz nefes kredisine başvurabilecek ve her bir üyemiz 100 bin liraya kadar kredi kullanabilecek. Nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bu kredi, iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracak. Özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın buna ihtiyacı vardı. Çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 2017 başında olan bu uygulamanın KOBİ'lerimize ve Çarşamba iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum."