SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesince hazırlanan proje kapsamında ilçedeki küçük ölçekli işletmelere eğitim semineri verildi.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) organizesinde Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen eğitim seminere Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Serkan Özdemir ve Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ganite Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Kurt, KOBİ yönetimi konulu sunumunda, hazırlanan projenin İspanya'dan transfer edildiğini söyledi.

Projenin stratejik ortakları arasında İspanya, Macaristan, Finlandiya ve Letonya'nın bulunduğunu ifade eden Kurt, Türkiye'den de çeşitli üniversitelerin bu proje içerisinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de KOBİ'lerin geneline bakıldığında mikro ölçekli olduğunu ifade eden Kurt, şunları kaydetti:

"Avrupa'da dünyada ve Türkiye'de KOBİ'lerin ekonomideki payının yüzde 94'lere çıktığı söyleniyor. KOBİ'ler ekonomik krizleri daha rahat atlatıyorlar ama ortak sıkıntıları aile şirketi olması. Hızlı büyüyorlar ama kurumsallaşamıyorlar. Mesela Türkiye örneğinde Cumhuriyet döneminden itibaren açılan KOBİ'lerin sadece yüzde 5'i günümüze geldi. Bu projemizde 5 noktada KOBİ'lerimizi bilgilendirmeyi hedefledik. İşletmeciliğin 5 unsuru, üretim, pazarlama, yönetim, maliyet ve finans alanında eğitimler vermeyi ve yenilikçi yaklaşımları göstermeye çalışacağız."

Programa, Macaristan ve Finlandiya'dan da öğretim görevlileri de katıldı.