SAMSUN (AA) - Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "Yeni Bir Ev Yeni Bir Yaşam" Projesi 5. etap çalışmalarında yaptırılan evleri gezdi.

Yıldız, Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak 3 yıldır sürdürdükleri "Yeni Bir Ev Yeni Bir Yaşam" Projesi'nde 5. etap çalışmalarını bitirdiklerini söyledi.

Şu ana kadar toplam 117 ev yaptıklarını belirten Yıldız, "Bir kısım evlerimizi de tamamen onardık. Şimdi 50 evlik bir paket daha hazırlıyoruz. İnşallah onu da bahar aylarında Çarşamba’ya kazandıracağız. Böylelikle Çarşamba’da toplam 167 ev yapıp vatandaşımıza teslim etmiş olacağız. Başvurular olduğu sürece de evleri yapmaya devam edeceğiz. En önemli şey mekandır. Çoğu yaşlı insanlarımız eski evlerin çatılarından akan tozlardan dolayı astım, bronşit gibi hastalıklara yakalanmışlar. Evlerini aldıktan sonra bir kısım hastalarımızın iyileştiğini görüyoruz, bunları görünce bizler de mutlu oluyoruz. Devlet güçlü olursa millet de güçlü olur şiarı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kaymakam Yıldız, ziyaret ettiği evlerdeki yaşlılarla da yakından ilgilenerek istek ve şikayetlerini dinledi.