SAMSUN (AA) - Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce muhtarlara şap aşısı ve küpeleme konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, öğretmenevi salonunda gerçekleştirilen toplantıda, muhtarlarla iletişimi önemsediklerini ifade etti.

Koordinasyon kapsamında aşılama çalışmalarında yüksek başarılar elde ettiklerini ifade eden Akman, "Bu başarının devam etmesi hem üreticimizin lehine, hem ilçemizin, akabinde ilimizin ve nihayetinde ülkemizin lehine katma değer olarak geri dönmektedir. Bu anlamda bu sene de şap aşılama çalışmasını koordinasyon sağlayarak tüm çiftçilerimizin hayvanlarını aşılamak suretiyle tamamlamayı ümit ediyoruz." dedi.

Akman, aşılamanın şap hastalığı ile mücadelede önemli olduğuna işaret ederek, "Bölgeye girebilecek şafak sıla virüsü sadece o işletmeyi değil, bütün köydeki işletmeleri risk altına alacağından bu konuya hassasiyet göstermelerini vatandaşlarımızdan önemle rica ediyoruz." diye konuştu.

İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekimi Suat Bal ise aşılama yapılmaması durumunda yaşanacak problemleri anlatarak, "Gebe hayvanların aşılanmasında yavru atma gibi bir risk yoktur. Olası bir yavru atma vakasında da atık desteği verilmektedir." dedi.