SAMSUN (AA) - Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, geçtiğimiz haftalarda etkili olan şiddetli sağanak ile dolunun ardından hasar tespit çalışmasının tamamlandığını ve ilgili yerlere iletildiğini bildirdi.

Aydemir, yaptığı açıklamada, Çarşamba Ovası'nın geçtiğimiz haftalarda şiddetli sağanak ve dolunun etkisinde kaldığını hatırlattı.

Özellikle dolunun Yeşilırmak'ın güney batısında bulunan bölgelerde fındıkta zarara yol açtığını anlatan Aydemir, "Yine ovamızda alternatif ürün olarak son dönemde yer edinmeye başlayan kivi de şiddetli yağış nedeniyle zarar gördü. Ovamızda yaz ayları ile üretimi artan turfanda sebze ve meyve tarlaları da sular altında kalmış, birçok çiftçimiz mağdur olmuştur." dedi.

Odalarına bağlı tarım danışmanları ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yağışın yarattığı hasarı tespit etmek için çalışma yaptığını dile getiren Aydemir, şunları kaydetti:

"Çalışma neticesinde elde edilen sonuçlar gerekli mercilere iletilmiştir. Zarar gören çiftçilerimizin zararının karşılanması hususunda üzerimize düşen görevi yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Burada tarım sigortalarının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bahçesine tarım sigortası yapan çiftçilerimiz bu konuda karşılaştıkları zararı sigorta üzerinden telafi etmişlerdir."