KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesindeki öğrencilere Sağlık Bakanlığı'nın "Yaşama Yol Ver" kampanyası tanıtıldı.

112 Acil Servis ekibince, Yunus Emre İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrencilere acil sağlık hizmetlerinin tanımı yapılarak, ambulans çeşitleri ve "Yaşama Yol Ver" kampanyasının yer aldığı sunum izletildi.

Çatalzeytin 112 Acil Servis sorumlusu Paramedik Ebru Güner, 112 Acil Sağlık hizmetlerinin, kara, hava ve deniz yolu olmak üzere 24 saat kesintisiz bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Hastaların, sağlık kurumlarına sevkinde saniyelerin önem arz ettiğine dikkati çeken Güner, şunları söyledi:

"112 Acil Servis ailesi olarak, en zorlu şartlarda bile sağlık hizmeti bekleyen hastalarımızın yardımına koşmaktayız. Özellikle, karayolu sevklerinde ambulansa yol vermek, hayata yol vermektir. Gereksiz yere 112'nin meşgul edilerek, başka amaçlarda kullanılması, asıl sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlarımızın komuta kontrol merkezlerine erişimini güçleştirmektedir. Dolayısıyla, 112'nin hayati önem taşıyan zamanlarda yanınızda olduğunu unutmayınız. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sizlerin bu konuda bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz."

Programda, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren ekip, öğrencilere broşür ve hediye verdi.