ZONGULDAK (AA) - Çaycuma Belediyesince, ilçenin ihtiyacı olan ahşap çocuk oyun parkuru, otobüs durakları, dinlenme bankları ve benzeri malzemeler üretiliyor.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiğinde marangoz makinelerini, depolarda kullanılmaz vaziyette bulduklarını söyledi.

Belediye bünyesinde şirket kurarak makinelerin tamir ve onarımını yaptırarak hizmete aldıklarını belirten Kantarcı, "Belediye Başkanı olarak yaklaşık 4 yıldır görev yapıyorum. Bu dört yılı son derece verimli çalışmalar yaparak geçirdik. Bir taraftan ilçenin yıllardır ihmal edilen meselelerini çözmeye çalışıyor, diğer taraftan da belediyeyi güçlendirecek önemli atılımlar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de belediyemizin sahip olduğu Çaybel şirketidir." diye konuştu.

Kantarcı, makinelerin yaklaşık 1980'li yıllardan kalma olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Biz göreve geldiğimizde Çaycuma Belediyesi'nin geçmişten bugüne gelen bir takım değerleri vardı. Örneğin Seka Sosyal Tesisleri sosyal binası çürümeye terk edilmişti. Yine şuan şirketimizin kullandığı bu marangoz makineleri de belediyenin bir biriminde kendi halinde terk edilmiş bir vaziyetteydi. Yaklaşık 1980'li yıllardan kalan bu makineler, bu sayede de üretime kazandırılmış oldu. Şuan 60 kişi bu şirket bünyesinde çalışmakta ve mevsime göre, bu rakam değişebilmekte. Dolaylı olarak inşaat sektöründe tedarikçilerle beraber düşünüldüğünde bu rakam 150 ile 200 kişiye kadar ulaşmaktadır."