RİZE (AA) - Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu, ÇAYKUR'da 2015-2016 yılı toplu iş sözleşmesi için Öz Gıda-İş Sendikası'na yetki verildiğini söyledi.

Hançeroğlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR'da 24. dönem toplu iş sözleşmesinin gelecek yıl yapılacağını, 2014 yılı aralık ayı sonuna kadar, yetkili olan sendikalarına üye olmayan işçilerin toplu sözleşme artışları ve diğer sosyal haklardan büyük oranda yararlanamayacaklarını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın verdiği yetki tespitinden sonra toplu iş sözleşmesine oturmaya hazır olduklarını ifade eden Hançeroğlu, "Ümit ederiz ki karşı sendika yetki tespitine itiraz etmesin ve ÇAYKUR işçisi hakkettiği toplu iş sözleşmesine sahip olsun. Bu zamana kadar çeşitli sebeplerle kayıplar söz konusu. Bu süreçte önümüzün açılmasını istiyoruz. Sadece 550 üyesi kalan sendikaya sesleniyoruz. Toplu iş sözleşmesine itiraz etmeyin ve ÇAYKUR işçisi sözleşmesiz kalmasın" dedi.

Yetki tespitinin eylül ayında tamamlandığını, yüzde 90 oranında işçi kaydının kendilerinde olduğunu kaydeden Hançeroğlu, "Görüşmeler itiraz edilmediği takdirde bir ay içinde başlayacak. 55 yıldır aidatlarını aldıkları işçilerin haklarına saygı göstermelerini istiyoruz. Barış ve anlayış istiyoruz. Sendikalar birlikte istişare edebilmelidir. Bizi yanıltırlar, itiraz etmezlerse özrümüzü diler, teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Tek-Gıda iş Sendikası'nın başlattığı grev sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığını, fabrikalarda asılı bulunan "bu iş yerinde grev vardır" yazısının geçerliliği olduğunu belirten Hançeroğlu, "Dünyada 10 bin kişiyle greve başlayıp aynı günün akşamı greve gidecek 10 kişi bulamaması utanç belgesidir. Benim sendikam bunu yapsa ceketimi alır giderim. Dünyada bir ilk olmuş ve Guinness rekorlar kitabına girmiştir.10 bin kişiyle başlamış, 10 kişi bulamamışlardır. Asılan yazının bez parçasından başka farkı yoktur" diye konuştu.