TOKAT (AA) - ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Akboğa, il müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 2016 yılında şirket olarak Tokat'a yaklaşık 25 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

2017 yılında da Tokat'a 30 milyon lira yatırım yapacaklarını anlatan Akboğa, "Bunun 10 milyon lirasını köy şebekelerini yenilemeye ayırdık. Bundan sonra da kırsal kesime yönelik yatırımlarımız artarak devam edecek. Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda biz de kendi vizyonumuzu belirledik. Şirketimiz 2017-2023 yıllarında köylerin elektrik şebekelerini yenileyerek kırsalda yaşayan tüketicilerimize kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temini noktasında önemli bir çalışmaya imza atmayı planlıyor. Bu çerçevede söz konusu dönemde toplam yatırımın yüzde 60'ını Tokat kırsalına ayırarak 200 milyon liralık yatırım yapma hedefimiz var." dedi.

Müşteri memnuniyetini en yüksek noktaya taşımak için mobil trafolar sayesinde planlı elektrik kesintisi çalışmalarına da son verdiklerini dile getiren Akboğa, "Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde kullanılmak üzere 3 adet mobil trafoyu sistemimize kattık. Böylece olası kriz anında mobil trafolar kullanılarak elektrik kesintilerinin önüne geçilirken altyapı yatırımları sırasında planlı kesinti yapmadan enerjiyi sürekli verebiliyoruz." diye konuştu.