SİNOP (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Sinop'ta 60 yaşındaki Dursun Erdem, çay bahçeleri başta olmak üzere farklı yerlerde çekirdek satarak eşi ve kendisi için hac parasını biriktirmenin uğraşını veriyor.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinden 16 yıl önce emekli olan Erdem, yaklaşık 10 yıldır seyyar olarak çekirdek satıyor. Evinde paketlediği çekirdekleri kentin farklı noktalarındaki çay bahçelerinde ve diğer yerlerde satmaya çalışan Erdem, elde ettiği gelirle hacca gitmeyi planlıyor.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah namazını kıldıktan sonra çekirdekleri hazırlamaya başladığını ve saat 11.00 gibi evden çıkıp gece yarılarına kadar çalıştığını anlattı.

Yılın 12 ayı her gün aynı saatlerde satış yaptığını dile getiren Erdem, şöyle konuştu:

"Uzun süre hastanede temizlik işçisi olarak çalıştıktan sonra 16 yıl önce emekliye ayrıldım. Çok şükür, o zaman zarfında iki çocuğumuzu büyüttük. Emekli olduktan bir süre sonra hac görevimizi yerine getirmek istedik. Tabii bunun için para gerekiyordu. Çocuklarımızı da yanımda götürmek istiyordum. 'Düşündük, taşındık ne yapabiliriz?' diye, çekirdek satmaya karar verdim. Yaklaşık 10 yıl önce başladık, halen satmaya devam ediyoruz."

Erdem, bu işi yapmasındaki tek amacının eşi ve kendisi için hac parası biriktirmek olduğunu dile getirerek, parayı biriktirdikten sonra hac vazifelerini yerine getirmek için gerekli başvuruları yapacağını belirtti.

Müşterilerinin çoğunun artık kendisini tanıdığını kaydeden Erdem, "Amacımı bildikleri için çoğu 'hacı' diye sesleniyor. Allah onlardan da razı olsun. Ben onları severim, onlar beni sever. Kaç yıldır çekirdek satarım, daha bir kişiden şikayet duymadım. İşinizi düzgün ve severek yaparsanız insanların da size yaklaşımı farklı oluyor." diye konuştu.