Fabrika ,atölye tipi çalışma ortamlarında, iş yerine gelen personelin elbise ve değerli eşyaları mevcuttur. Bu tip değerli eşyaların güvenilir, kilitli, kapaklı bir ortamda saklanması ihtiyacı doğmaktadır. Bu nedenle kullanılan en değerli ve en uygun fiyatlı ürün ise soyunma dolabı olmaktadır. Çünkü metal dkp çelikten üretilen ve son derece sağlam olan bu ürünler fabrika ortamındaki personelin elbiselerini , cüzdanını, cep telefonu gibi ürünlerinin güvenli bir şekilde saklanmasına yardımcı olacak ve böylece çalışma ortamında güvenli bir ortamın sağlanmasına olanak sağlayacaktır.

Ofis ortamında ise, soyunma dolaplarının aksine, daha sık tercih edilen ürünler , evrak,belge,klasör ve dosya gibi önemli belgelerin saklandığı çelik dosya dolabı olmaktadır. Bu ürünlerin genellikle 4 farklı modelleri mevcuttur. En sık tercih edilen ürün ise 2 metrelik çelik dosya dolabı olmaktadır. Çok değerli bilgiler, bu dolaplar ile artık daha güvendedir. Çünkü yangına karşı dayanıklı olmasının yanında, kilitli olması böylece içerisinden gizli bilgilerin çalınma riskini ortadan kaldıracaktır. Metal dosya dolaplarında , iç kısmında yüksekliği ayarlanır raflar mevcuttur. Modellere göre raf sayısı artabilir veya azalabilir. Standart olarak ortalama 2 ile 4 adet raf ile satılan metal dolaplar ofisinize hem düzen hem görsellik açısından kalite katacaktır. Bu nedenle sağlam olması çelik dolap fiyatlarına da yansıyacaktır. Daha uzun süre kullanım süresi bulunan metal yapı, ahşaba göre daha dayanıklıdır.

Çelik dolap üreticisi olan Engin Metal Çelik Eşya , madeni çelik eşya ürünlerinin imalatçısı konumundadır. Emanet dolapları genellikle fabrikalarda cüzdan, ayakkabı vs tarzı ürünlerin saklandığı , yine aynı şekilde metal dkp saçtan imal edilen ürünlerdir. Emanet dolapları da aynı soyunma dolapları gibi asma kilit takılmaya uygun sistemlidir.