KARABÜK (AA) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "Devletimizin, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin dirayetli mücadeleleri sayesinde başta bölücü terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine büyük bir darbe indirildi. Millet olarak da birlik ve beraberlik içinde olmayı sürdürürsek, inşallah bu teröristlerin kökü kazınacak" dedi.

Çelik-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Değirmenci, iki yıl önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan bomba imha uzmanı polis memuru Haydar Çetin'in ailesini ziyaret etti.

Değirmenci burada yaptığı konuşmada, vatanın selameti, milletin huzuru için gözünü kırpmadan, şahadet şerbetini tadan evlatların ve onların geride bıraktığı ailelerinin başlarının üzerinde olduğunu bildirdi.

Değirmenci, şunları kaydetti:

"Şehitlerimize ve onların ailelerine sahip çıktıkça, onları unutmayıp her zaman hatırlayıp, hatırlattıkça, ancak o zaman bir millet olabiliriz. İşte tam da bu nedenle bugün sizin yanınızdayız. Rabbim Haydar kardeşimizin ve tüm şehitlerimizin şehitliğini kabul buyursun, mübarek eylesin, şehit ailelerimize de sabırlar ihsan etsin. Vatanı için toprağa düşen şehitlerin ve bedenini feda eden gazilerimizin hakları ödenmez. Ne yaparsak yapalım, şehit ve gazilerimizin fedakarlığının karşılığını vermemiz mümkün değildir. Vatanı için evladını kurban eden ana babaların da aynı şekilde haklarını ödeyemeyiz. Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Devletimizin, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin dirayetli mücadeleleri sayesinde başta bölücü terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine büyük bir darbe indirildi. Millet olarak da birlik ve beraberlik içinde olmayı sürdürürsek, inşallah bu teröristlerin kökü kazınacak."

Şehidin babası Dilaver Çetin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarette şehit polis Haydar Çetin ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.