BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) tarafından düzenlenen 13'üncü Uluslararası Öğrenci Çelik Köprü Yarışması Design&Construct'ta ikincilik elde etti.

Bayburt Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde Avrupa ve Türkiye'den birçok üniversitenin inşaat mühendisliği ve mimarlık bölümü öğrencilerini bir araya getiren "Design&Construct" adlı çelik köprü yarışmasına Bayburt Üniversitesi adına inşaat mühendisliği öğrencilerinin "Gökkafes" çalışmasıyla katıldığı belirtildi.

Açıklamada, BÜYAP tarafından düzenlenen ve üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrencileri bir araya getirmesi amaçlanan yarışmanın, 14-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bayburt Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri Asiye Çoban, Furkan Yılmaz, Murat Kurtuluş, Halil Kaçar, Ahmet Maden ve Abdullah Ertan'ın, bölüm başkanı Doç. Dr. Musa Artar ile yarışmaya katıldığı aktarılan açıklamada, Gökkafes isimli köprü çalışmasının karanlıktan aydınlığa çıkışı sembolize eden gün doğumuna atıfta bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin "Design&Construct" adlı çelik köprü yarışmasında "Özgür Yunuslar" adlı çalışmayla da üçüncülük elde ettiği belirtildi.