Ayağa Kalkan Sakarya Grubu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD toplantısındaki konuşmasının bitiminde ayağa kalkmadığı iddia edilen iş adamı Cem Boyner’e tepki gösterdi. Grup üyeleri, Boyner’e yönelik açıklamalarından ötürü AK Parti’li Oktay Saral’a destek verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısındaki konuşmasının bitiminde tüm katılımcıların aksine iş adamı Cem Boyner’in ayağa kalkmadığı iddia edilmişti. İddialar üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Saral bir açıklama yaparak Boyner’i eleştirmişti.
Kendilerini “Ayağa Kalkan Sakarya Grubu” olarak adlandıran bir grup Fatih’teki bir kafede basın açıklaması yaptı. Grup adında açıklama yapan Avukat Hüdaverdi Yıldırım konuşmasına, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Yol Onun varlık Onun gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün Ayağa Kalk Sakarya’ mısralarıyla başladı.
TÜSİAD toplantısında doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alındığını ifade eden Yıldırım, “Bu milletin onuruna kasteden; adı, nesebi, mezhebi, melcei, şaibeli sözde iş adamının küstahlığı asla mazur görülemez. Nimetlerini sömürdüğü bir milletin tarihi ve medeniyeti önünde şeklen de olsa ihtirama tenezzül etmeyen bu kibir, mutlaka boyun eğmelidir. Ayağa kalkması gerekirken ayakkabısının bağına eğilen ve onurunu ayağa düşüren bu çapulcunun dizlerinin bağı çözülmelidir” dedi.

“SARAL’IN ORTAYA KOYDUĞU SOYLU TAVRI VİCDANLARIMIZDA BİR MUKADDES GİBİ SAKLIYORUZ”
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:
“Madde planında her şeyimizi elimizden alabilirsiniz; fakat nezaketimizi asla. Bu nezaket çerçevesinde, pabucunun iş adamını milli vicdan adına tedip eden İstanbul Milletvekili Oktay Saral beyin bu soylu tavrını takdir ediyor; millet adına alnından, zatın adına ellerinden öpüyorum. Davası davamız, kavgası kavgamızdır diyerek sonuna ve son ana kadar yanında olduğumuzu özellikle beyan etmek istiyorum. Biliyor ve inanıyorum ki, bu soylu tavır milli vicdanda ileri bir tahassüsle karşılık bulmuştur. Kriptonun, masonun, farmasonun, hocanın, locanın milletin nimetlerini sömürme kastıyla kurdukları ihtiras saltanatı çökertilmelidir. Onun içindir ki, millet vicdanını kanatan Cem Boyner’e karşı Oktay Saral beyin ortaya koyduğu soylu tavrı aziz biliyor, vicdanlarımızda bir mukaddes gibi saklıyoruz. Bey yürekli Oktay Saral’ın tavrını sonuna kadar destekliyoruz”.
(İHA)