ARTVİN (AA) - Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir grup, 1600 rakımlı Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan maden işletmeciliği için ağaç kesileceği iddiasıyla bölgede nöbet tutuyor.

Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 senedir Artvin halkının madene karşı mücadele ettiğini söyledi.

Kapalı işletme olarak gerçekleştirilmesi istenen maden sürecinin yargıda olduğunu ve davanın devam ettiğini belirten Karahan, "En son nihai ÇED raporuna karşı dava açmıştık. Şirket mahkemenin kararını beklemeden burada ağaç kesimi yapmak istiyor. Biz de cuma gününden itibaren dönüşümlü nöbet tutmaya başladık. Bu iş çözülene kadar her gün nöbet tutacağız. Madencilerin buradan çekilmesi lazım."

Karahan, Orman Bölge Müdürlüğünün numune kesimi yapacağı, ardından da maden şirketinin kesim gerçekleştireceğini, bunu engellemek için sürekli bölgede beklemek zorunda olduklarını savunarak, "Dün Artvin Belediye Başkanı ve AK Parti il başkanıyla görüşmelerimiz oldu. Onlar da bugün bakan ve diğer yetkililerle görüşme yapacaklarını söylediler. Bugünlük kesim ertelendi. Onların bizim için olumlu kararlarını bekliyoruz. Buradaki nöbetimiz çıkacak karara bağlı. Dileriz Çevre ve Orman Bakanı doğru kararı verir. Nihai sonuç alıncaya kadar burada nöbet tutacağız" diye konuştu.

Nöbet tutan Hasan Yüksel ise Cerattepe bölgesinde ayıların, kurdun, kuşun, börtü böceğin sesi olmak ve hakkını korumak için nöbet tuttuklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Şehir merkezinde bir okulda öğrenciler kendi aralarında para toplayarak bize verdi. 'Biz öğrenciyiz, gelemiyoruz. Siz orada nöbet tutan arkadaşlarımıza erzak alın' dediler. Artvin'de böyle bir duyarlılık var. Burada 24 saat nöbet tutuyoruz. Gecenin belli bir saatinden sonra nöbet tutmak zor ama biz yılmadık, yılmayacağız, buradayız. Biz mahkeme kararını bekliyoruz. Hukuk kararlarına saygılıyız. Mahkeme sonucu umuyoruz ki bilirkişi kararı doğrultusunda lehimize gelecektir."