SİNOP (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, "Eğer bizler direnmez ve başarıya ulaşamazsak, 60 yıl boyunca Ruslar, Fransızlar ve Japonlar zengin olacak, biz ise sağlığımız ve temiz çevremizi kaybedeceğiz." dedi.

Sinop Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) tarafından Çernobil nükleer felaketinin 32. yılı nedeniyle İskele Meydanı'nda düzenlenen söyleşiye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, nükleer santrallerin ülke ekonomisine katkı sunmadığı gibi bir çevre felaketine yol açtığını öne sürdü.

CHP iktidarında ülkenin nükleer santral kabusunun sona ereceğini savunan Karaca, Sinopluları da bu mücadelede yanlarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Karaca, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine de değinerek, şöyle devam etti:

"Eğer bizler direnmez ve başarıya ulaşamazsak, 60 yıl boyunca Ruslar, Fransızlar ve Japonlar zengin olacak, biz ise sağlığımız ve temiz çevremizi kaybedeceğiz. 60 yılın sonunda ayrıca binlerce ton nükleer atığı topraklarımıza bırakarak gidecekler. Onlar kendi temiz doğalarında yaşamlarını sürdürürken, bizler ise sağlığımızdan, geleceğimizden ve temiz çevremizden mahrum kalacağız. Mücadelemiz elbette yaşanacak bir Türkiye için."