ÇORUM (AA) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, KOSGEB'in faizsiz kredi desteğinden faydalanmak isteyen esnafı dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

ÇESOB Başkanı Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB’in faizsiz kredi desteğini fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılara karşı esnaf ve sanatkarların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

"KOSGEB faizsiz krediniz onaylandı" şeklinde telefonlara mesaj gönderildiğini dile getiren Kılıç açıklamasında şu uyarılarda bulundu:

"Bu tarz mesajlara itibar edilmemesi gerekiyor. Dolandırıcılar, sizinle özellikle özel hatlar ile irtibat kurmaya çalışırlar. Size ‘KOSGEB faizsiz krediniz onaylandı diyerek mesaj gönderirler ve sonra sizden işlem ücreti talep ederek, işlemlerin başlaması için verdikleri banka hesap numaralarına belli bir meblağ yatırmanızı talep ederler."

KOSGEB'in özel hattan arayarak kimseden herhangi bir ücret talep etmeyeceğine dikkati çeken Kılıç gönderilen mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.