İSLAMABAD (AA) - ÖMER ÜRER - Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybeden eski tekvandocu, antrenör ve uluslararası hakem Çetin Topçuoğlu'nun ismi, Pakistan'ın Haripur kentinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Hubeyb Vakfı tarafından kurulan Haripur Yetim Eğitim Merkezi kampüsündeki spor salonunda yaşatılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara gemisinin Filistinli çocuklara özgürlük bulmak için yola çıktığını fakat İsrail askerleri tarafından hain bir saldırıya uğradığını söyledi.

Mavi Marmara olayının İslam dünyası için büyük önemi olduğunu vurgulayan Kara, gemide yaşamını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

Ülke sporuna katkıda bulunmuş ve Mavi Marmara gemisindeki saldırıda yaşamını yitiren Çetin Topçuoğlu'nun adını yaşatmak adına Haripur kentindeki eğitim kampüsündeki spor salonuna adını verdiklerini anlatan Kara, şöyle konuştu.

"Pakistan'da yetim çalışmalarımız 2005'ten bu yana devam ediyor. Bu İslam coğrafyasında yetimlerin elinden tutma adına çalışmalarımızı sürüdürüyoruz. Burada bir spor salonu inşa ettik ve bunun adını Çetin Topçuoğlu koyduk. Burada yüzlerce Çetinimiz yetişiyor. 230 gencimiz burada tekvando eğitimi alıyor. Pakistan'da çok büyük başarılara imza atılar. Çetin ağabeyimizin ruhu burada yaşıyor."

"Biz Mavi Marmara ile dünyadaki bütün esirlere özgürlük için yola çıkmıştık." diyen Kara, Pakistan'dan bir ekibin ilk defa böyle bir sefere katıldığını dile getirdi.

Kara, ekip döndüğünde çok büyük gösteriler olduğunu, Pakistan halkının olayı büyük bir şekilde kınadığını aktararak, "Bu çocuklarımız da olayı yaşadı. Şu an o gün doğmuş olan çocuklarımız burada tekvando eğitimi alıyorlar. Anaokulundan liseye kadar hepsi bu şuurda yaşıyor." ifadelerini kullandı.