ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çere yardımları kapsamında Çorum'a, 4,5 milyon lira tutarında 30 araç desteği sağlanmıştır" dedi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yerel yönetimlere sağladığı çevre desteklerinin devam ettiğini belirtti.

Bu kapsamda, Düvenci Belediyesi'ne 182 bin lira değerinde çöp toplama aracı, Bayat, Kargı ve Osmancık Belediyelerine 50'şer bin, Uğurludağ Belediyesine de 30 bin liralık çöp konteyneri yardımında bulunulacağını vurgulayan Uslu, şunları kaydetti:

"Çevre kirliliğinin giderilmesi, çevrenin korunması, iyileştirilmesi ve temizlenmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yerel yönetimlerimize destekleri devam etmektedir. Desteklemeler kapsamında Düvenci Belediyemize çöp toplama aracı müjdesini veriyoruz. 2014 yılı bütçesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 8. aracımızın da onayını aldık. Bayat, Kargı, Osmancık ve Uğurludağ Belediyelerimize de çöp konteyneri için toplamda 180 bin liralık ödenek gönderilecektir. Hayırlı uğurlu olsun."

Uslu, 2010 yılından bugüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çevre yardımları kapsamında Çorum’da yerel yönetimlere 25 araç teslim ettiğini, onayı alınan 5 araç ile toplamda 30 aracın temizlik işlerinde kullanılmak amacıyla kente kazandırılacağının altını çizen Uslu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çere yardımları kapsamında Çorum'a, 4,5 milyon lira tutarında 30 araç desteği sağlanmıştır. Sungurlu ve Mecitözü ilçelerimizin talepleri de 2015 yılı bütçesinin serbest bırakılması sonrası ilk dağıtımda değerlendirilecektir" dedi.

Uslu, açıklamasında İskilip ve Laçin ilçelerinin onaylanan yol süpürme araçlarının Devlet Malzeme Ofisinde bulunmadığından araç bedellerinin nakit olarak verileceğini sözlerine ekledi.