Ceza soruşturmalarında bir suçun mağduru ya da diğer bir ifade ile faili olmak, insan hayatı boyunca karşılaşabileceği ve kesinlikle ihmal edilmemesi gereken önemli bir durumdur. Böyle bir olayla maruz kaldığınız takdirde hukuki boyutta yardım almanız gerekir. Ankara ceza avukatı Av. Mehmet Kürşat Kılıç süreç boyunca her türlü desteği almanız adına, yanınızda yer alır.

Ceza Hukuku Davaları Nelerdir?

Ceza hukuku davalarında ceza avukatı müvekkiliyle ilişki kurmalıdır. Tüm soruşturma ve kovuşturma aşamasında danışmanlık hizmeti için Av. Mehmet Kürşat Kılıç ile gerekli irtibat kanalları üzerinden iletişime geçebilirsiniz. 

Haksız gözaltı ve tutuklama nedeniyle tazminat davaları 

Mala zarar verme 

Özel hayatın gizliliğine ihlal 

Kişisel verileri kaydetme 

Hırsızlık 

Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak 

Tefecilik, banka ya da kredi kartlarının kötüye kullanılması 

Görevi kötüye kullanma 

Kanuna aykırı eğitim kurumu 

Kişilerin huzur ve sükununu bozmak gibi toplumsal olayları karşılaşılabilecek her türlü etmen, ceza hukuk alanına girer. 

Fakat bu arada işlenen suçlar ağır ceza olarak da değişkenlik gözetir.

Ceza Avukatı Seçerken Neden Dikkatli Olunmalıdır?

Ceza hukuku alanında yaşanabilecek aksaklıklar, müvekkilin hukuki boyuttaki kazanımlarından faydalanmasına neden olur. Bu yüzden avukat müvekkilinin hakkını savunurken ceza oranına göre bir savunmayı tercih etmeli. Bu önemli bir detaydır. Ceza hukuku alanında görev yapan ceza avukatları ispata yönelik detaylara dikkat etmeli. Söz konusu suçun doğru yorumlanması, hangi adımları atacağının bilinmesi, müvekkilin hakim karşısında nasıl bir davranış sergilemesi önemlidir. Bu yüzden müvekkilin lehine sonuç alınabilmesi için uzmanlığa ve tecrübeye sahip bir avukatla çalışmak kişi adına önemlidir. Avukatın ceza davalarında ki tecrübesi dikkate alınmalı.

Ağır Ceza Avukatı Ne Demek?

Ağır ceza gerektiren suçlardan yargılanan 1 kişi için görevli mahkemeler, ağır ceza mahkemesidir. Bu mahkemede görevli olan ve sanıkların avukatları ile ilgilenen kişilere ağır ceza avukatı denir. Ağır ceza avukatı müvekkilinin özgürlüğünün kısıtlanmaması için yanında yer alır. Ağır ceza suçları müebbet hapisle sonuçlanabilir. Bu yüzden avukatın tecrübesi önemli bir detaydır. Avukat müvekkiline savunmakla beraber doğru savunmayı tercih etmeli.