AMASYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Bir parti 90 yıl boyunca hep zirvede olmaz. Bazen düşüşler yaşar, yanlışlar yapar. Önemli olan partinin yanlışlarını kendisinin tesbit edebilmesi, bunlardan arınacak yeni tutumlar, politikalar ve programlar üretebilmesidir. CHP, bunu yapan bir parti" dedi.

Karakaş, Amasya'nın Hamamözü, Gümüşhacıköy ve Merzifon ilçelerinde partililerle bir araya geldi.

Hamamözü'nde CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çelik'i ziyaret eden Karakaş, pazarda ziyaretlerde bulundu. Karakaş, daha sonra eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamit Kaplan'ın müzeye çevrilen evini gezdi.

Karakaş, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, 30 Mart yerel seçimlerinde Amasya'da, Gümüşhacıköy ve Merzifon ilçe belediyelerini kazanmalarının büyük başarı olduğunu söyledi.

Seçimlerin bir kişinin başarısı olmadığını, topyekun kazandıklarını ifade eden Karakaş, dayanışma içinde bulunulması gerektiğini, zor bir dönemden geçtiklerini dile getirdi.

Türkiye'de son 12  yıldır milletin alışık olmadığı bir siyaset yolu izlendiğini savunan Karakaş, şunları kaydetti:

"AKP hükümeti eliyle toplum ayrıştırılıyor, bizden olanlar olmayanlar diye ayrılıyor. Daha çok demokrasi derken, demokrasiden de geri gidiyoruz. Böyle bir dönem yaşanıyor. CHP ile ilgili çok şey söylenir, eleştiri yapılır ama bizim partimizin şöyle bir özelliği var; Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partiyiz. 91'inci yılımızı kutluyoruz. 100. yıla gidiyoruz. Dünyada böyle 90-100 yıllık parti fazla yok. Bakınca sayıları 10-15 tanedir. Bu bizim avantajımız. Demek ki temelimiz var. Bu partinin ilkeleri ve değerleri var. O yüzden bu bizim gücümüz. Bir parti 90 yıl boyunca hep zirvede olmaz. Bazen düşüşler yaşar, yanlışlar yapar. Önemli olan partinin yanlışlarını kendisinin tesbit edebilmesi, bunlardan arınacak yeni tutumlar, politikalar ve programlar üretebilmesidir. CHP, bunu yapan bir parti."

Karakaş, 2015 seçimlerinde iktidar iddiaları olduğunu, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini belirtti.

AKP'nin yüzde 40-45 oy almasının CHP'lileri umutsuzluğa sevk etmemesi gerektiğini anlatan Karakaş, şöyle konuştu:

"80'li yıllarda Anavatan Partisi vardı. Yüzde 45 ile iktidara geldi. Hatta o zaman bazı partililerimiz 'bu adamlar bir daha gitmez' diyordu. 10-12 yıl, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tarihinde uzun süre değil. Bütün Türkiye'nin bin yıllık tarihine bakarsanız çok küçük bir zaman dilimi. Nasıl bugün ANAP yoksa CHP yine varsa yarın bu böyle olacak. Ben AKP yarın yüzde 10'a düşecek demiyorum ama oyu yüzde 35-40 değil. AKP'nin düşüşü başlamıştır. Toparlanması mümkün değil."

Vatandaşa CHP'yi iyi anlattıkları takdirde başarı kazanacaklarını vurgulayan Karakaş, en umutsuz zamanda bile oylarının yükseldiğini, çoğu zaman birinci parti olmayı başardığını ifade etti.

Daha sonra Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı'yı makamında ziyaret eden Karakaş, Suluova ilçesinde de partililerle görüştü.