ÇORUM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili, "Henüz detaylı bilgimiz yok. Ancak Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik." dedi.

Böke, Çorum Valiliğince düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu çıkışında basın mensuplarının, Tezcan'ın, Aydın'da silahlı saldırıya uğramasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberi yeni aldıklarını ifade eden Böke, "Biz de ancak içeriye girerken haberini aldık. Dolayısıyla henüz detaylı bilgimiz yok. Ancak Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik." dedi.

Böke, "Türkiye’nin gerginleştirilmeyen bir siyasete, kutuplaştırılmayan bir siyasete ihtiyacı var. Silahlanarak ve bireysel infazlarla bir yarın inşa edilemez. Türkiye’de çok acilen olağanüstü halin bitirilip artık olağan günlerin inşa edilmesi gerekiyor. Dileriz ki bunu çok hızlı yapmayı akıl edecek bir iktidar olsun." diye konuştu.