ZONGULDAK (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Memleketimizde artık ne şehit haberi olsun, ne sınır komşularımızla bu tür çatışma süreci yaşansın." dedi.

Sındır, partisinin Zonguldak İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP Zonguldak İl Başkanlığı Danışma Kurulu toplantısını, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Kader Acar'ın şehit düşmesi nedeniyle iptal ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin her gün şehit haberleriyle yasa boğulduğunu aktaran Sındır, "Ülkemiz terör belasından ve yitirdiğimiz şehit haberlerinden bir türlü kurtulamıyor. Son yıllarda ve aylarda sınır komşumuz olan Irak ve özellikle Suriye'deki sınır güvenliğimiz açısından bu ülkeye giren Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturmak istediği güvenli bölge için orada bulunan silahlı kuvvetler mensuplarımıza yönelik saldırılar var. Yani oradaki savaş ortamı ve Suriye'nin içindeki kaos, terör ve savaş ortamına yitirdiğimiz şehit haberleri de artık gündemimize ateş gibi düşüyor. Bugünde Jandarma Uzman Çavuş Acar'ın şehit haberini aldık. Memleketimizde artık ne şehit haberi olsun, ne sınır komşularımızla bu tür çatışma süreci yaşansın." diye konuştu.

Sındır, "Büyük önderimizin de belirttiği gibi, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' şiarı egemen olsun. Bu ülkede kardeş kardeşin kanına kıymasın. Ülkemizde ne etnik kimliğiyle, ne inanç ve mezhep kimliği nedeniyle kardeş kardeşi öldürmesin." değerlendirmesinde bulundu.